Verliescoaching rondom geboorte - In het leven verweven.   
 

Rouw en verlies coaching: in het leven verweven. 

Een verliesgeboorte meemaken is een ontzettend ingrijpende gebeurtenis in jouw leven. Je hebt al een tijdje zelf gestoeid met de rouwarbeid en je voelt dat het tijd is om met behulp van een professional die gespecialiseerd is in dit specifieke verlies stappen te gaan zetten om voorwaarts te gaan.

Bij verlies tijdens de zwangerschap rouw je zowel om de toekomst als om het verleden.. In het verleden - de tijd dat jij zwanger was ontstond er een prachtig toekomstbeeld waarin jouw kindje de hoofdrol speelde en ineens plotsklaps is dat toekomstbeeld aan gruzelementen geslagen. Er zijn ontzettend weinig herinneringen die je samen hebt kunnen maken en de herinneringen die er zijn worden overschaduwt door de rauwe rand van rouw.

Ineens wordt van je verlangd dat jij een pad gaat bewandelen waar jij je nog niet eerder op hebt bevonden. Hoe doe je dat op de juiste manier? Kreeg jij fijne ondersteuning van de zorgverleners om je heen of van jouw familie en vrienden? Of moest jij je verdriet helemaal alleen dragen? 

Rouwen kan een ontzettend eenzaam proces zijn, een ieder gaat anders om met verlies en verdriet. En het wil niet altijd zeggen dat jij en je partner elkaar in dit proces kunnen vinden en ondersteunen. En mede daarom kan het juist erg fijn zijn om jouw verhaal te delen bij een rouw en verlieskundige die is gespecialiseerd in verlies tijdens zwangerschap en bevalling. Die jou vervolgens handvatten en kennis biedt die jou helpen een gezond rouwproces te doorlopen.   

Foto door Joey Genovese van Unsplash


Heb jij zojuist het besluit genomen om actief te gaan werken aan jouw rouwproces? 

- Om jouw verlies op een goede manier in jouw leven verweven? 

- Om de verbinding met jezelf terugkrijgen? 

- Om weer te kunnen genieten van het leven? 

- Om vanuit rust en ontspanning het leven weer te ervaren? 

- Om erop te durven vertrouwen dat een nieuwe zwangerschap mogelijk is? 

Coachingstraject in het leven verweven snijdt al deze onderwerpen aan en biedt jou handvatten om jouw veerkracht terug te vinden en te vergroten. Ben jij benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? We gaan samen het pad van rouw bewandelen en ik ga jou voorzien van allerlei inzichten en oefeningen die jou in beweging brengen. Jij stelt op voorhand het doel waar jij naar toe wilt werken en met het in het leven verweven coachingstraject ga jij dat doel behalen. 

Hoelang het traject duurt is afhankelijk van waar jij in jouw rouwproces staat ten tijden van de start. Met behulp van een kennismakingsgesprek brengen wij jouw hulpvraag in kaart en op basis daarvan wordt het traject op maat gesneden. 

Om dit traject te kunnen volgen maakt het niet uit of jouw verlies kortgeleden zich heeft voorgedaan of al lang geleden. Ook bij verlies van heel wat jaren geleden is dit traject zeer waardevol. 

Tevens is het mogelijk om een combinatie traject van rouw en verlies coaching met geboortevoorbereiding op maat gemaakt te volgen. Via de onderstaande knop is het mogelijk om meer informatie op te vragen:  


Graag meer informatie over het coachingstraject.