Verliescoaching rondom geboorte - In het leven verweven.   
 


                            Over mij: 

Mijn naam is Margreet Enting geboren op 1-1-1986. Moeder van 6 prachtige kinderen, 5 om dagelijks voor te zorgen en 1 die voor altijd een grote ruimte in neemt in mijn hart. 

Eind 2016 was ik zwanger van mijn 4e kind, tijdens de 20 weken echo kwamen er diverse markers tevoorschijn die konden duiden op trisomie 13,18 of 21. Na een vruchtwaterpuntie kwam de verschrikkelijke diagnose mijn zoontje Zyon * bleek trisomie 18 te hebben. Zoals het in de medische wereld genoemd wordt een syndroom dat niet met het leven verenigbaar is. Door de enorme orgaanschade hebben wij als zijn ouders de beslissing gemaakt om hem vanuit enorm veel liefde te laten gaan. En zo werd hij met 22 weken en 2 dagen stilgeboren na een zwangerschapsafbreking. In mijn ogen het meest prachtige mini jongetje dat ik ooit gezien heb, maar hee als moeder mag je dat toch over je eigen kind zeggen he! Doordat er uiterlijk gezien ook kenmerken zichtbaar waren werd onze beslissing enkel bevestigd. Voor Zyon * was het echt het beste om hem te laten gaan. Desalniettemin neemt hij een hele grote plek in al onze levens in en hij zit echt in al onze levens verweven. En daar ben ik heel erg trots op. 

Het verliezen van Zyon * was 1 van de grootste life changing events die ik heb meegemaakt in mijn leven. Hoewel ik op vele vlakken echt nog dezelfde persoon ben, ben ik ook in vele andere opzichten enorm verandert. Ik heb geleerd dat ik als persoon ontzettend veerkrachtig ben en dat ik het waard ben om mijzelf te laten zien. Daar waar ik altijd een enorme pleaser was ten koste van mijzelf, kan ik nu voor mijzelf kiezen en zorg ik daardoor ook veel beter voor mijzelf. Tevens heb ik de sprong durven wagen om mijn bedrijf LeutjeLaifde praktijk voor moeder en kind op te zetten waarin ik ontspannende activiteiten verzorg voor (aanstaande) moeder en baby. Het gedachtengoed van de eerste 1000 dagen staat hierin centraal vanuit een natuurlijke visie.  Zwangerschap, geboorte en de babytijd fascineert mij mijn hele leven al en dat heeft mij gemotiveerd om opleidingen tot geboortecoach en babycoach te gaan volgen.

 Rouw en verlies loopt als een rode draad door mijn leven zowel in de privé sfeer als op professioneel vlak. In mijn werk als kinderverpleegkundige heb ik al zolang als dat ik werkzaam ben in de zorg te maken met diverse vormen van rouw en verlies. Nadat Zyon * kwam te overlijden kreeg ik heel sterk de drang om iets met mijn ervaringen te gaan doen. En na lang nadenken in welke vorm ik dit wilde gieten kwam in het leven verweven tot stand. 

Met in het leven verweven wil ik jullie als ouders na een vorm van zwangerschapsverlies ondersteunen in het rouwproces om jullie verlies op een goede manier in jullie levens te verweven. En ten tijden van een nieuwe zwangerschap geef ik graag een gedegen voorbereiding op de volgende geboorte die er aan zal komen. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat een magische geboorte na een verlieservaring mogelijk is en dat dit ook een groot stuk heling kan brengen. En daar draag ik graag mijn steentje aan bij want ik gun jullie een liefdevolle geboorte en ontmoeting met jullie baby en een vliegende start in het prille ouderschap.

                                                                                               Liefs Margreet.